Kop van Waal

Bouw 53 duurzame woningen Kop van Waal in Tiel officieel van start

17 februari 2020 | Nieuws | Kop van Waal

Tiel, 13 februari 2020 – BAM Wonen heeft samen met Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, het officiële startsein gegeven voor de bouw van 53 koopwoningen in Kop van Waal in Tiel. De start bouw van deze eerste fase is samen met de toekomstige bewoners en andere betrokkenen op 13 februari jl. feestelijk gevierd. Kop van Waal bestaat uit diverse types eengezinswoningen en twee-onder-één-kapwoningen. Van de eerste fase zijn bijna alle woningen verkocht.

Duurzaam woningaanbod

Naast de ruime opzet, de variatie en het eigentijdse ontwerp van Mulleners+Mulleners architecten, staat voor de woningen duurzaamheid en energiezuinigheid centraal. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor het comfort van de woningen. Alle woningen worden gasloos gebouwd envoor de verwarming wordt gebruikgemaakt van luchtwaterwarmtepompen en vloerverwarming.

Lees meer over duurzaam wonen »

Landschappelijk karakter

De natuur is de drager van het plan. Rondom Kop van Waal komen grote wadi’s die het plan letterlijk inbedden in het landschappelijke karakter van de Echteldsedijk en natuurgebied Vijverberg. Centraal in Kop van Waal ligt een groen park met een kreek die het regenwater afvoert naar de omringende wadi’s. Voor een optimale parkbeleving liggen de woningen met de voordeur, soms in de vorm van veranda’s, direct aan deze groen-blauwe slinger. Kop van Waal is natuurlijk wonen in een prachtig park met de historische stadskern van Tiel op loopafstand.

De woningen van fase 1 worden naar verwachting derde kwartaal 2020 opgeleverd. In de volgende fase wordt het aanbod verder uitgebreid met 2 extra woningtypes. Naast een vrijstaande woning op een riant kavel worden 3 blokken met interessante rijwoningen van woningtype B toegevoegd aan de noordzijde van het plan. Naast een tuin op het zuiden hebben deze woningen een efficiënte afmeting waarmee het voor meer mensen mogelijk wordt om in Kop van Waal te kunnen wonen.

Over Synchroon:

Synchroon is continu toonaangevend op het gebied van duurzame binnen- en buitenstedelijke gebiedsontwikkeling. Het projectontwikkelingsbedrijf is sterk in de ontwikkeling en realisatie van woon- en werkgebieden met bijzondere aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte.
Synchroon behoort tot de grotere ontwikkelaars van Nederland en is een volle en zelfstandige dochter van TBI Holdings in Rotterdam.

Synchroon.nl »

Over BAM Wonen:

BAM Wonen staat voor topkwaliteit tegen de beste prijs. Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zetten we de toon in de wereld van wonen. Dankzij onze kennis, schaal en integrale aanpak maken we aangenamer wonen toegankelijk voor iedereen. Samenwerking is wat ons drijft. Door goed te luisteren naar de wensen en behoeften van onze (toekomstige) bewoners, opdrachtgevers en partners, garanderen we premium kwaliteit. En daarvan profiteert iedereen. Vandaag én morgen. Welkom bij BAM Wonen. Welkom Thuis

Bamwonen.nl »

Zoekvenster sluiten