Inschrijving gesloten.

Kop van Waal

Veel gestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?

Wij hopen natuurlijk dat je net zo enthousiast bent over de woningen als wij en dat je belangstelling hebt voor één of meerdere bouwnummers. Inschrijven kan digitaal via het online inschrijfformulier.
De inschrijftermijn sluit op dinsdag 24 maart a.s. om 12.00 uur.

Hoe verloopt de toewijzing van de woningen?

Na afloop van de inschrijftermijn worden de woningen toegewezen. Uitgangspunt voor deze toewijzing is dat er naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers wordt gestreefd. Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten die interesse hebben in een bouwnummer, dan volgt een 2e toewijzing. Er zal worden getracht om aan de hoogste voorkeuren van kandidaten tegemoet te komen.

Houd er bij het opgeven van meerdere voorkeuren rekening mee dat je enkel bouwnummers opneemt waarvoor je daadwerkelijk een koopintentie hebt. Daartegenover staat dat het opgeven van meerdere voorkeuren wel je kans op een woning vergroot.

We streven naar een optimale bezetting van de woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel de verkoper als jou, als mogelijk toekomstige bewoner, prettig.

Het moment van inschrijven speelt echter bij de toewijzing geen enkele rol. Neem daarom echt de tijd om jouw juiste voorkeuren te bepalen!

Wanneer krijg ik bericht over de toewijzing?

Alle ingeschrevenen ontvangen uiterlijk 27 maart 2020 bericht. Alle kandidaten aan wie een woning is toegewezen worden gebeld met het goede nieuws. Er wordt dan direct een afspraak (online of op kantoor) met je ingepland voor een informatief gesprek met één van de makelaars. In dit persoonlijke gesprek lichten wij je het project en de woning toe en informeren wij je tevens over alle aspecten van het aankopen van een nieuwbouwwoning.

Ook bespreken we de reserveringstermijn en spreken we af wanneer je definitief beslist of je wel of niet tot aankoop overgaat en wanneer de tekenafspraak dan plaats kan vinden.

De kandidaten aan wie geen woning is toegewezen, ontvangen daarover een e-mail met de mededeling dat zij reservekandidaat zijn (voor de bouwnummers die men heeft opgegeven).
Indien er een kandidaat afvalt wordt dezelfde toewijzingsprocedure gevolgd voor de vrijgekomen woning. Wij kunnen je dan ook niet berichten op welke plaats op de reservelijst je staat.

Kunnen jullie ook adviseren m.b.t. de hypotheek en de waardering van mijn eigen woning?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, voorafgaand aan een eventuele toewijzing, graag vrijblijvend advies wilt inwinnen over je hypotheekmogelijkheden en/of over de waarde van je huidige woning. Wij maken hiervoor graag een persoonlijke afspraak met je. Neem je contact op?

Op welke manier kan ik van mijn nieuwe huis mijn thuis maken?

Ben je benieuwd hoe je van jouw toekomstige nieuwe huis in de tweede fase van Kop van Waal ook echt een thuis kunt maken? Alle kopersopties die beschikbaar zijn voor jouw favoriete bouwnummers ontdek je op Mijn Homestudios voor Kop van Waal fase 2. Van extra lichtpunten tot grotere opties zoals een uitbouw, een dakkapel tot een keuken die volledig voldoet aan al je wensen; op Mijn Homestudios krijg je snel inzicht in alle mogelijkheden en bijbehorende kosten zodat je een bewuste keuze kunt maken voor de woning die het beste bij je past.

Wanneer ga ik naar de notaris?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zijn opschortende voorwaarden opgenomen tot 1 december 2020. Dit betekend dat de overeenkomsten definitief tot stand komen nadat onder andere de planacceptatie van de waarborgende instelling (SWK) is verkregen, de omgevingsvergunning voor de bouw onherroepelijk is geworden en er voldoende woningen zijn verkocht (38 van de 53 woningen).

Op dat moment zal De Groene Weerd C.V. (grondeigenaar, daarmee sluit je de koopovereenkomst) opdracht geven aan BAM Wonen B.V. (aannemer, daarmee sluit je de aannemingsovereenkomst) om de woningen te gaan bouwen. Middels een Hoera-brief informeren we alle kopers over dit goede nieuws!

Vervolgens kan je naar de notaris om de grond op je naam te laten schrijven. Dit wordt geregistreerd in het Kadaster.

Wanneer is de verwachting dat de bouw start? En wanneer wordt de oplevering dan verwacht?

Na het vervullen van de opschortende voorwaarden (zoals genoemd onder “wanneer ga ik naar de notaris?”) start de bouw uiterlijk binnen 6 maanden. Contractueel is de bouwtijd vastgesteld op 275 werkbare werkdagen na aanvang van de bouw.

De in de contracten vastgelegde planning is de planning waaraan je rechten kunt ontlenen.

We streven er wel naar om de bouw al eerder te laten starten, te weten:

  • Start bouw: 4e kwartaal 2020 (exacte planning is nog niet bekend)
  • Oplevering: 3e kwartaal 2021 (afhankelijk van startdatum bouw en voortgang proces)

Deze planning is een inschatting. De genoemde werkbare werkdagen zijn juridisch bindend.

Wat is de invloed van het coronavirus op het proces?

We streven ernaar de verkoop van de woningen zo normaal mogelijk door te laten lopen. Zeker ook omdat jullie aangeven veel belangstelling te hebben in wonen in Kop van Waal! Hierbij houden we steeds rekening met de richtlijnen van de RIVM. Daarom werken we zoveel mogelijk online of telefonisch.

Via nieuwsbrieven hebben we je in de aanloop naar start verkoop op de hoogte gehouden van het proces. Alle inschrijvers houden we op deze manier na sluiting inschrijving eveneens op de hoogte!

Wanneer je hierover vragen hebt, neem dan contact op met de verkopende makelaars.

Welke voordelen heeft wonen in een nieuwe woning?

Nieuwbouw heeft vele voordelen, zoals comfort door goede isolatie en lagere energiekosten dankzij energiezuinige technieken. Lees meer over hoe duurzaam en comfortabels wonen in Kop van Waal wordt bereikt.

Waar vind ik meer informatie over hoe dat nu eigenlijk werkt, een nieuwbouwhuis kopen?

Op www.bewustnieuwbouw.nl vind je alle informatie om een weloverwogen keuze te maken. Van een handig stappenplan tot inhoudelijke informatie over bijvoorbeeld financiën, juridische aspecten en garantie. Ook meer praktische zaken, zoals het energieverbruik en moderne technieken in de woning.

Onder “bewoners vertellen” lees je meer over de ervaring van andere kopers van nieuwe huizen.

Tot slot

Wanneer je andere vragen hebt, horen we dat natuurlijk graag! Neem dan gerust contact op met de verkopende makelaars

Zoekvenster sluiten