Kop van Waal

Wonen in Tiel

Tiel fruitstad

Wonen in Tiel is wonen in het hart van de Betuwe; een regio die bekend staat om zijn fruit. Het standbeeld van Flipje, de fruitbaas van de oorspronkelijke jamfabriek De Betuwe, is niet meer weg te denken uit het centrum van Tiel. Bij Tiel als fruitstad denk je tevens aan het jaarlijkse fruitcorso, de diverse wandel- en fietstochten tijdens de bloesemperiode en aan Appelpop; het grootste gratis muziekfestival van Nederland gehouden op de Waalkade.

Tiel is ook hét winkelhart van de regio. De binnenstad is compact, autovrij maar bovenal sfeervol. Veel historische monumenten herinneren je aan het rijke handelsverleden van Tiel. In de schaduw van deze geschiedenis liggen het Plein en het Korenbeursplein in de zon. Daar, op één van de vele terrassen is het altijd goed toeven. Meer zin in een avondje cultuur? Zinder, het nieuwe cultuurgebouw, vormt het centrum voor de kunsten met een poppodium, kunstuitleen, expositieruimten en de bibliotheek. Maar een avondje uit naar Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof is ook gegarandeerd succes.

De Waal, water en wandelen

Wonen in Tiel is wonen omgeven door water. Het prachtige rivierenlandschap leent zich uitstekend voor fijne wandelingen. De Waal met zijn boten, de wilgen, de uiterwaarden en daarboven die typisch Hollandse luchten…wat een verscheidenheid aan planten, wild, vogels en grote grazers. En bovenal: eindeloze vergezichten! De Wetlands Passewaaij is een verrassend gebied van ruim 40 hectare veelzijdige natuur. Zeer de moeite waard om eens door heen te struinen.

Lekker bootjes kijken? Dat treft want vlakbij Kop van Waal bevindt zich de jachthaven van Tiel. Er is een binnenhaven voor boten tot 9 meter en een buitenhaven voor boten tot 16,5 meter. In totaal zijn er zo’n 80 ligplaatsen. En tijdens het nautische evenement Tiel Maritiem komen er altijd nog een paar bijzondere werk-, vracht- en vissersschepen bij die het bewonderen meer dan waard zijn.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan nu aan als geïnteresseerde en we houden je op de hoogte van de ontwikkelingen m.b.t. de verkoop van de woningen in Kop van Waal.

IK WIL OP DE HOOGTE BLIJVEN!

Zoekvenster sluiten